Altså, jeg må justere iitt: Det meste av det som ligger i påleggshylla av fisketing smaker godt, og lar seg bygge ut med chili og alle mulige smørbrødgreier. Jeg vil ikke ha vekk noe, absolutt ikke, det er nærmest standardutgaver, mye av det som finnes.

Svolværpostei er vel ikke det man kaller “tradisjonsmat”, tror jeg, men jeg synes det er kjempegodt. Vanlig kaviar er visst det – jeg visste ikke det før en venn dukket opp på Facebook med hjemmelagd kaviar etter en oppskrift fra moren hennes.

Det er bare når man skal være litt ekstra kreativ det ikke alltid fungerer helt. Det finnes unntak her også – for eksempel de små boksene med laksepålegg fra Stabburet synes jeg var veldig vellykket, hvis de fortsatt finnes. De var litt dyre, så egentlig hadde det kanskje vært ok med litt større bokser, selvsagt til høyere pris, men kanskje lavere pr gram.

Jeg er sikker på at det av og til har vært andre ting – for eksempel salamipølsa med parmesan i en ring rundt, produsert av Bjerke. Rødvinspølse kan jeg heller ikke huske å ha sett da jeg vokste opp, det finnes jo for eksempel fra samme produsent, og det spises lett opp her, i hvert fall. Joda, det finnes nye gode ideer, det gjør det. Men som sagt, det er noen ganger man føler at oppskriftene ikke er ordentlig gjennomtenkt. Noen ganger mangler det spenst, andre ganger sammenheng.

Og som sagt, noen ganger funker det.

Jeg har vel beveget meg et stykke vekk fra miljløvennig husholdning, men siden jeg begynte der, så blir jeg der i hvert fall nå.