Litt mer en en halv pakke kikerter
Litt av kraften fra pakka
1 egg
noen terninger med fetaost
1-2 ss smør
1-2 ts Dijon-sennep (eller bruk hva slags du vil)
salt
kvernet pepper
tørket salvie
tørket estragon
pulver av røkt paprika (spicy er den også, men du kan sikkert bruke vanlig paprikapulver)
Tabascosaus
litt vann

Smelt smøret og ha i urter og krydder. Legg i ertene og kok ca 5 min.
Knus ertene til en grov masse med en støter eller et annet redskap. en stekespade, f.eks.
Ha i osten og kok 1-2 min.
Ha i egget og sørg for at det stivner (2-3 min.)
Smak til evt., med mer salt eller pepper.

Servér.

Jeg var litt mere sulten og lagde noe av resten av pakka med kikerter:

Litt mindre enn en halv pakke kikerter
salt
pepper
2 sjalottløk, delt i to
vann
smør
tørket salvie
evt.litt av oljen fra pakka med fetaost. Det var en sånn pakke med tørkede tomater oppi, ferdig smakt til.

Skrell løken og del hver i to.
Smelt smøret og ha i krydder og urter.
Fres løken noen minutter i fettet.
Ha i vann, kok videre ca 10 min. Løken skal være skikkelig myk. Pass på at det ikke koker helt tørt, ta i mere vann hvis det trengs så løken blir kokt.

Dette er en måte å varme ting som jeg bruker av og til. Poenget med vannet er å unngå at fettet blir for tight eller hva man skal si, uten vann smaker det til slutt som om det har stekt en halv dag, selv om det bare er snakk om 10-15 minutter.

Man får selvfølgelig en annen effekt med vann oppi – litt avhengig av hva man koker eller steker blir jo ting mer kokt enn stekt, men hvis man vil ha følelsen av fett nesten tilbake (men uten følelsen av gammel stekepanne) kan man bare koke inn alt vannet igjen. Pass bare på panna når vannet er nesten fordampet – ikke gå fra for lenge, eller ikke i det hele tatt.

Den første panna var ganske spicy – den andre svakt krydret etter min standard. Det smakte godt å fylle et ferdig kokt løkblad med kikerter – det kunne godt serveres på den måten.

“Å rydde i kjøleskapet” var det noe som het en gang. Ofte trenger man ikke å gå i butikken – litt oppfinnsomhet lager plutselig en middag.