2 egg
1-2 ss smør
en liten bit fersk torsk, 75-100 g
smør
salt

Smelt smøret og la det boble. Knekk i eggene og lag eggerøre av dem, nesten ferdig.

Legg i fisken, kræsj den i små biter og stek på den så mye du vil.

Ta i litt ekstra smør hvis det trengs, det skal smake av smør.

Enkelt.

Jeg liker rå fisk og nesten rå fisk, og ganske bløte egg, men gjør det sånn som du vil ha det.

Det går selvsagt an å bruke annen fisk, men torskefilet var en spesielt god kombinasjon med eggene og smøret.

Nesten “hvit mat”, som en god venn kalte sånne ting for mange år siden: Fiskepudding, fiskeboller, hvit saus, regner jeg med, kanskje fersk fisk? Jeg er ikke helt sikker på hva som var med i begrepet, men det passer på en del sånne ting.

Laks var også greit å bruke, men lagde ikke den samme smaken.

Redigert…