En av grunnene til at trikken har begynt å kjøre ned folk er vel at noen har satt opp farten på den. Den kommer ofte susende inn på holdeplassen som en bil med skrens. Som regel kjører den forbi deg før den stopper, og i gata kjøres den nokså ofte som en bil med en sjåfør som liker å kjøre fort. Jeg kan ofte høre den akselerere bortover Storgata fra der jeg bor, og det høres igrunnen ikke ut som noe som burde skje i en rotete liten storby som Oslo. Istedenfor å late som eller tro at byen er et tegnebrett, eller prøve å få den til å bli et tegnebrett, burde de som planlegger begynne jobben med å innse hva vi har rundt oss, en bestemt by med sine bestemte hus og gater og sin historie, Oslo.

Om råkjøringen er instruks eller bare en kultur som har spredt seg vet jeg ikke.

Jeg snakker med en bussjåfør fra tid til annen, og han sier at noe av det samme har skjedd på ruta eller rutene hans og ellers i bussverdenen, at Ruter presser rutetidene, så det er vanskeligere å gjøre jobben ordentlig.