en halv løk
salt
kvernet svart pepper
Tabascosaus
tørket og knust estragon
smør
vann
en bit steinbitfilet
smør
salt
kvernet pepper

Jeg ville ha stekt fisk, og gikk innom en av de få fiskebutikkene i byen (det finnes mange gode fiskedisker rundt omkring, men de rene fagbutikkene er blitt mye færre).

En fiskedisk er en godterihylle for meg, men i dag begrenset jeg meg, for en gangs skyld. Ett stykke steinbit er jo luksus i seg selv, men jeg stoppet der.

Jeg er ikke noen stor kunstner i genren steking av fisk, men jeg kan i hvert fall passe på at den ikke blir tørr. Bare smør, salt og pepper i panna i kveld, men litt eksperimentering i panna ved siden av:

Skrell løken og skjær den opp. Stek den i smør, salt, osv. til den er skikkelig myk. Knus den med et eller annet redskap, før eller etter du har hatt i omtrent et glass vann. Kok videre og fortsett å knuse løken til hele greia blir en liten stuing.

Du kan jo selv bestemme hvor mye du vil steke den, altså hvor brun du vil ha den, jeg gikk for medium idag, gyllen, kan man jo si hvis man skal være hyggelig.

Jeg liker pepper, så denne var også temmelig sterk.

Pumpernickel med smør ved siden av smakte veldig godt, og en øl var vel mer eller mindre drukket opp før jeg spiste.