Hvorfor skulle jeg lage akkurat det her?

Litt stekt løk, most med min egenkonstruerte stekepannemorter, nokså mye chilisaus, som vanlig, urter. Igår blandet jeg med parmesan, det fungerte egentlig ok. Idag hadde jeg ikke mer parmesan, et stykke Brie isteden, som jeg glemte å ha i. Jeg har uansett ikke helt sjekk på å lage saus og lignende av Brie.

Et glass eau de vie til, og jeg lurer fortsatt på om det som ble omtalt som eau de vie da jeg var liten er det samme. Dette er virkelig godt, denne laget av mirabelle-plommer, en frukt som vel ikke vokser her oppe, men i Frankrike, som spriten er fra. Jeg kjøpte den i Paris i sommer, på tur med ungene, vi ble i den samme gata i 5-6 dager, bare med utflukt til Eiffeltårnet (det var faktisk flott) og noen andre små ting, ellers lass med croissanter og mugger med cappuccino og merkelig nok ganske mye italiensk mat som smakte veldig godt. Andre ting også, da.

Anyway, spriten, kanskje i utgangspunktet litt mye smak av stein, egentlig (altså, fruktstein), som ble forsterket av chilien.

Fortsatt innafor.

Jeg glemte forresten igjen flaska på toget fra Paris til Brussel, i en bag, men mirakel over alle mirakler, den fantes på hittegodsen på Brussel Syd, var det vel, et høl av en stasjon med en hyggelig fyr på hittegodsen, jeg fikk til og med cred for flaska, han måtte jo se hva det var jeg var så glad for å få tilbake.

Anerkjennende nikk, heter det på Aftenpostsk.

På kjøkkenet her i kveld blandet jeg ut den der løkgugga i spaghetti, som saus, får man vel si. Spaghettien var fra igår, hadde ligget og blitt litt tørr, men kunne fint varmes i litt smør og litt vann. Så i panna sammen med løkgreiene, blande med litt seterrømme og voilá.

Det smakte faktisk veldig bra. Litt av poenget var vel at løken var temmelig most, så man slapp sånne løkbiter av gammel vane.

Chutney? Ikke akkurat det samme, men ikke så langt unna, kanskje? Noe chutney varmes i hvert fall.

Jeg har funnet opp hjulet enda en gang. Yey…

Noe nytt er alltid godt, og hvem har sagt at man ikke kan blande kulturer? Crossover?

Risgrøt med smørøye må jo ha vært crossover en gang. Kanel var neppe hverdagskost i vikingtiden. Karri…

Altså:

litt knust estragon
Tabascosaus
Thai-chilisaus
kvernet pepper
en skje seterrømme
en kvart løk, normal størrelse
smør
spaghetti til en person

Stek løken til den er myk, mos den, legg i spaghetti, bland alt med litt rømme.