Det har såvidt jeg har skjønt vært overproduksjon av lam eller sau eller begge deler, og det finnes plutselig på nærbutikken små pakker med for eksempel små biter av lammekjøtt.

Jeg er vokst opp med at lam er festmat, i hvert fall tett på, fra lammestek til jul eller påske eller vennefester, og etterhvert som man ble voksen og ikke brydde seg så mye om forskjell på hverdag og fest, kanskje skiver av stek eller koteletter som man var skikkelig kreativ med. Det er ikke det at jeg vet så mye om hvordan man skjærer opp et dyr, men når man får det sånn som dette er det for å være ærlig litt trist. Det smaker kjøtt, men ikke ordentlig av lam.

Det er jo forskjell på hvordan man behandler de forskjellige delene av et hvilket som helst kjøttdyr til mat, og jeg håper ikke man på landet, som det så fint heter her i byen, er såpass overlegne at man tror at ingen byfolk vet noe om det.

By og land har forskjellig rytme, forskjellig tenkemåte og forskjellige tradisjoner, i hvert fall til en viss grad – og det er jo helt fint.

Det er bra at bønder vet mer enn oss om hvordan man får produsert godt kjøtt, men selv om jeg ikke vet alt pleier jeg jo ofte å spørre, så utvider jeg kunnskapen litt. Jeg er ikke noen dreven kjøttsteker, egentlig, jeg har hatt for lite penger og kanskje litt andre vaner, jeg pleide å spise mere fisk, for eksempel. Men jeg synes det var litt synd å få de der småbitene i panna.

Ellers lukter overproduksjonen av Fremskrittspartiet, de setter ut i livet skråsikre prosjekter som ikke fungerer, virker det som herfra, fordi de har helt andre mål enn oss andre, kanskje, i dobbel forstand.

Men konklusjonen pleide i hvert fall å være at norsk lam var supergodt, man trengte nesten ikke å tenke når man kjøpte det.

Nå vet jeg ikke helt med akkurat dette, i hvert fall, jeg konstaterer bare at FrP sannsynligvis er i ferd med å (delvis, får man kanskje si) ødelegge en merkevare til, fordi de ikke vet hva de har mellom hendene, de ser på bunnlinja og vet ikke ordentlig hva vi produserer eller hvordan det skjer, virker det som.

Generelt gjør min latskap at jeg ofte ikke går lenger enn til supermarkedet eller nærbutikken, istedenfor de spesialforretninger som jeg også bruker. Det betyr en god del hvor man går, det er også forskjeller på kjedebutikkene.

PS Jeg elsker lammekjøtt og fårekjøtt, det hører med til oppveksten også, det har aldri forsvunnet ut av min smaksverden.