Tre striper Brie
smør i to panner
1/2-1 ts honning
1/2-1 ts tørket estragon
vann
salt
pepper
to fedd hvitløk
noen få tørkede chilifrø

Smelt smør i en panne og varm hvitløken oppi. Knus den når den er passe myk, og kok videre. Ta i litt vann hvis det begynner å lukte av brent fett, altså ta oppi vannet før det blir den typen smak på fettet. Tilsatt vann kan man på denne måten koke inn, og man gjør det flere ganger hvis man trenger å koke lenger på sausen, så til slutt lar man det bli så tykt man vil, og ender med en saus eller noe i retning av en sirup.

Ta i honning, en halv teskje eller noe sånt, og pass på at den ikke svir seg, blir det for lite væske kan det fort skje.

Jeg varmet osten i smør i en annen panne av den grunn,. at honningen ikke skulle svi seg hvis osten altså lå i den første sausen. Selv om det er snakk om noen få minutter, tar det jo litt tid å smelte osten, og har man først tatt den i går det vel dårlig å ta i mere vann.

Så la jeg den over i den andre panna, men egentlig kunne den vel gått rett på tallerkenen. Pass på å få med det som har festet seg i ostepanna, det er jo godt, skikkelig brunet.

Smeltet Brie er en liten lekkerbisken. Pass på, det blir fort litt mye fett i det her, så ha en dram klar, eller vann med lime, det er heller ikke så ille. Eplejuice høres også godt ut til, eller noe annet alkoholholdig enn brennevin.

En forrett, hvis du vil, eller noe smått og godt.

Brød til eller noe sprøtt går vel også bra.

Redigert etter publisering.