Forresten, det der eplebrennevinet…

Altså, når man ikke liker et eller annet så liker man det vel ikke, jeg kan i grunnen ikke si det pleier å være så vellykket å spinne videre på noe man ikke synes er så veldig godt, eller putte det i en saus, eller altså her, i en slags dessert- eller godterisituasjon.

Det går noen ganger til nød, men man vil jo helst at det man har i en rett, enkel eller komplisert, skal bidra til smaken, så tja. Man trenger ikke superdyr vin til å lage en god saus, det stemmer vel, og ikke superdyrt brennevin heller, for den saks skyld, for noe av smaken forsvinner på veien.

All smak blir heller ikke borte, da kunne man nesten latt være. Det finnes selvfølgelig ting som merkes, men som er litt i bakgrunnen i det ferdige produktet også.

Det kommer forresten også an på hvor gjennomsiktig det er, det du lager, smaksmessig. Det er forskjell på en kjøttgryte av et eller annet slag og en fiskesaus.

Men stort sett må vel det man har i ikke smake sånn at man ikke har lyst til å drikke det. Spise det.

Man skal jo spise det som blir resultatet.

Det finnes sikkert unntak.

Men det kan fort bli en balansegang på nokså stram line å lage en fornuftig smak, eller et resultat som er bare sånn passe.