Oljeboring i Lofoten og Vesterålen:

https://www.nationen.no/politikk/nordland-ap-snur-om-oljeboring-i-lofoten-sier-nei/

Det er jo et nærliggende spørsmål om man skal basere seg på kunnskap om penger eller kunnskap om naturen.

Det neste spørsmålet er om FrP egentlig har så mye kunnskap om penger. Jeg har skjønt at nordpå er det en mer utbredt oppfatning enn her nede at FrP er de som bruker penger i for stor grad, mens av en eller annen grunn, i hvert fall er det den følelsen jeg har her i Oslo, at de har et image som sier at de sparer penger.

Angsten for pengene sitter i dem, apropos følelser, og det virker som om de alltid ser etter løsninger som skaffer større inntekter, ofte uavhengig av hva innholdet i saken ellers er.

Diskusjonene med FrP om miljøet følger ofte de samme linjene som da jeg var miljøaktivist på 70-80-tallet, da vi slåss med Arbeiderpartiet og Høyre, til tross for at miljøproblemene i dag er så mye mer alvorlige enn da, og økonomien faktisk så mye bedre. Penger og arbeidsplasser var blant de mest vanlige temaene, og at man ikke trodde miljøproblemene var så alvorlige.

I tillegg er det såvidt jeg har skjønt et tredje spørsmål om videre utbygging av oljefeltene snart lønner seg etter vanlige mål, fordi verden i stor grad holder på å legge om til grønnere energikilder.