Rammen rundt Fremskrittspartiets fortelling om samfunnet tror jeg er at noen kommer og tar Norges penger, så vi kommer til å ha problemer med å klare oss økonomisk.

Dette minner mistenkelig om noe som kunne være en historisk lærdom fra tiden med union med Danmark, kanskje med Sverige, jeg vet egentlig ikke, og ting som sies om de tyske nazistene, som visstnok brukte oss på samme måte.

Alt dette er for lengst historie, og hvis det ennå ikke er historie burde vi snarest gjøre det til det, siden vi har Gud alene vet hvor mange milliarder kroner på bok. Vi kan også rette ryggen mentalt, hvis det var pengene som holdt oss nede.

Det virker også som om vi har evnen til å skaffe dem selv for tiden, og ikke bare på dårlige måter. Restaurantbransjen virker som om den går bra, hvis jeg forstår ting riktig, bare ingen plukker for mye på en bransje som fikser så mye for oss for tiden.