Jeg vet ikke om det er helt ok at VG refererer Trine Skei Grande når hun bare slenger med leppa, det er nyheten?

Samfunnet er blitt totalt gjennomsiktig, og det er blitt vårt valg å passe på hverandre i offentligheten. Før gikk det an å gjemme seg, og jeg mener alle har rett til det – til en viss grad. Litt privatliv, som sagt.

Hvis man mener det er noe alvorlig i noe sånt som dette får man koke litt lenger på en sånn nyhet og vente til man finner litt litt flere tegn på at noe er galt.

Jeg er skikkelig redd for å ha denne regjeringen ved makten, og jeg synes man bør si en masse om den, men stort sett ikke dette, tror jeg. Sånt blir sagt på alle arbeidsplasser, og det kan være mer eller mindre sant, det som sies, eller bare uttrykk for et øyeblikks irritasjon eller en stil som er litt too much.

Jeg blir litt betenkt når jeg leser om Abid Raja, for vi fastgrodde alene-nordmenn har hatt vanskelig for å kommunisere med en hvilken som helst annen kultur enn akkurat vår egen, ofte til og med begrenset til vår egen lokale kultur. Men om en ordfører har en konflikt med en rikspolitiker er vel ingen nyhet i seg selv.

Det virker kanskje som en kjip kampanje for å dytte ut Trine. Jeg synes heller man kunne lage en saklig kampanje for å dytte ut regjeringen eller deler av den. Finn ut hvordan de 1000 milliardene (mest) til veier faktisk ble vedtatt, og hva som er resultatet sett i lys av vanlig offentlig forvaltning, skriv mer om Carl I. Hagen bak kulissene. Han virker mer interessant. Skriv om hvorfor synet på miljøpolitikk er som det er i FrP, og få for all del med det næringslivet faktisk gjør, konkret, for det de kaller det grønne skiftet. Det er nok noe. Finn ut hva byråkratene gjør og mener, for tiden. Det må være underlig å jobbe under en del av FrPs statsråder. og jeg har en følelse av at mange fagfolk bare stille og rolig bytter beite, fordi fagligheten i en etat forsvinner eller i hvert fall blir mindre. Så på hvilke felt stemmer det, og på hvilke gjør det det ikke?

Skriv for Guds skyld om holdningen til penger i populismen, det må være nesten det største temaet, her i landet, i hvert fall. Det virker som om folk langt nede beundrer folk langt oppe – for pengene, aller mest.

Trine Skei Grande har jeg bare sett på Stortinget for noen år siden, fra galleriet, og hun viste i hvert fall da sympatiske sider og seriøs interesse, jeg tror faktisk det var kultur det var snakk om.

Det siste i motsetning til Linda Hofstad Helleland, som også var der, jeg mener som kulturminister, hun reagerte i grunnen bare når det var snakk om penger.

Trine Skei Grande virket som en virkelig stor personlighet, sånt synes noen ganger, og jeg snakker ikke om kroppen, men om sjela. Når man er sånn…det er ikke alltid like enkelt.

Hvis det er det dette handler om.