Jeg har ikke lest disse, men allikevel – her sitter en pensjonert politimann og risikerer den største delen av straffen fordi det er hasj involvert, den minste delen av anklagen, straffmessig eller hva man skal si, handler om korrupsjon.

Man diskuterer legalisering av hasj. Jensen risikerer 21 år.

Det er andre sider av saken som virker uvanlige, for eksempel at smuglerens sak (Cappelen) kjøres i samme rettssal, samtidig, med samme dommere og samme jury.

Jeg synes det virker merkelig. Cappelen har sittet bakerst med sine advokater.

Detaljene i bevisførselen har jeg ikke oversikt over, men inntrykket er i hvert fall “old school” (Jensen) mot new – man er opptatt av detaljer i hvordan man utfører en jobb som i seg selv innebærer en masse skuespill og fordekt virksomhet – selve jobben med informanter blant kriminelle.

https://www.dagbladet.no/emne/eirik_jensen