Det stekespadeprosjektet er jo faktisk kommet et stykke lenger.

Jeg har solgt noen få, fått produsert noen flere, og om jeg ikke har tjent all verden, så har jeg tjent litt, og det var jo morsomt å komme litt i gang. Jeg har laget en post eller hva det heter på epla.no, så det går an å kjøpe den der, selv om jeg sliter litt med datadesignen deres, den “posten” ser ikke helt bra ut ennå. Men det blir nok orden på det.

I hjørnet står en pose med konvolutter, posten er rett rundt hjørnet – det der var jo det jeg hadde tenkt. Jeg har sendt noen få, som sagt. Et stille og rolig lite prosjekt, som nå krever at jeg gjør ferdig den epla-greia ordentlig, og en facebookside som jeg holder på med, også til markedsføring.

Dessuten starter søndagsmarkedet på Blå om en uke, som også er et greit og morsomt salgssted. Jeg må se om jeg får til det, jeg pleier å synes det er gøy å stå sånn og selge ting. Jeg husker jeg solgte en halv million pølser (neida, jeg overdriver) på Folkemuseets julemarked, det var virkelig gøy, sammen med en svensk DJ, tror jeg han var, i hvert fall ën av dagene, så vi diskuterte musikkbransjen innimellom ketchup & sennep og lomper.

Jeg nevnte at litt kjedelige sider av meg selv dukket opp i denne “jobben”, og jeg vil også si, noen kjipe sider også. Jeg er vel så streng med meg selv at jeg ikke slapp dem til ordentlig, men tatt i betraktning at det var ganske hardt å komme så langt som bare ett salg, så kan jeg jo forstå at noen ikke alltid klarer helt å oppføre seg i business, eller kanskje hele greia er litt røffere enn jeg gidder å være med på.

Jeg måtte i hvert fall låne av venner og kjente, og følte at jeg presset deres økonomi og tålmodighet også. Slitsomt for meg også.

Men det spørs jo om man fortsetter å være kjip videre oppover, når man begynner å tjene ordentlig med penger. Det kan vel være så forskjellig, kan jeg tenke meg, avhengig av egen drivkraft og personlighet, og selvsagt historien, veien man går og det som møter en.

Det er i hvert fall et spørsmål.

Jeg går jo inn i dette med designet som hovedpoenget, ikke pengene. Jeg håper det skal være mulig å holde fokuset der, og allikevel tjene noe.