https://www.dagsavisen.no/nyemeninger/ta-en-pause-for-barnas-skyld-1.1277655

Man snakker om å stoppe innvandringen til Oslo.

Vel, la oss gjerne diskutere det, men la oss også finne ut i hvilken grad vi “hvite norske” bidrar til integreringen, i vårt hverdagsliv. Jeg kan ikke tenke meg at Sylvi Listhaug gjør det, og en del av oss er også totalt allergiske overfor fremmede kulturer og vil praktisk talt ikke ha noe med dem å gjøre.

De såkalte ikke-vestlige, som Fremskrittspartiet alltid langer ut etter, er de som etter min erfaring i hvert fall oppfører seg forsiktig overfor oss, har mest respekt for myndigheter og i det hele tatt er forsiktige når de nærmer seg norsk kultur – gjerne for mye, de finner seg også i urimelige tiltak fra våre myndigheter fordi de er vant med kjipe ting nettopp fra myndigheter i sine hjemland.

Jeg treffer folk som bor i bydeler med høy innvandrerandel, som virker som de knapt har kontakt med dem. Sylvi vil sikkert si det skyldes innvandrerne, og det kan godt hende det også stemmer for noen, men vi må også strekke ut en hånd, vi må ganske enkelt snakke med hverandre på en normal måte. Og vi bodde her først, som FrP aldri unnlater å poengtere, så vi kan kodene, vi må fortelle nykommere hvordan ting er, og på en ok måte, så de har en sjanse til å kunne fungere sammen med oss.

Ta det litt lugnt, rett og slett, men være sosiale.

Før det skjer er diskusjonen urealistisk, også diskusjonen om antall.

Fremskrittspartiet må bli tolerant, ellers går det ikke.

Jeg har aldri gått inn for overhøflighet, håper jeg, det er i hvert fall unyttig, normal vennligsinnet oppførsel i hverdagslivet, ikke bare i avisspaltene, det er det vi trenger for å kunne omgås på en normal måte og komme videre med dette.