Enkelte ting skaper problemer når man har lite penger, og andre vet det ikke.

For eksempel, når man får betaling på Vipps, finnes det en innstilling som gjør at pengene kommer med en gang, og en som gjør at det tar en dag. Så hvis du aldri har vært så blakk tenker du ikke over om du har gjort det på den ene eller den andre måten, mens den du betaler til kanskje har 0 kroner i lomma eller på konto. Kanskje han til og med skylder penger. Hun.

Vipps’en din må være knyttet til konto(-nummer), ikke visakort, og det du gjør er når du sender penger til noen, når du har tastet beløpet, klikket derfra på “Neste”, så kommer det opp et valg, mellom bankkonto eller visakort.

Du kan forandre det uten å sende penger noe sted, bare klikk deg dit og gå ut av hele greia etter at det er satt sånn som du vil.

En annen ting som jeg har inntrykk av at mange gjør automatisk for tiden, er å betale regninger på streken, altså akkurat på forfallsdato.

Dette lager også problemer for små foretak med liten omsetning, for eksempel i en oppstartsfase, eller hvis man av forskjellige grunner ikke sikter mot stjernene pengemessig – fordi man må vente på pengene. Noen inntekter har man jo, og må man ha.

Generelt skaper det også en sirkulasjon av penger, i samfunnet, som er mindre enn den ellers ville vært.

Jeg regnet over hvor mye renter jeg ville spare på å betale på forfall istedenfor med en gang, og det var så lite i løpet av et år, for meg, at jeg ikke gidder. Om det blir tatt imot av noen, om noen sender vanen videre, er jo for tiden mere tvilsomt, men med min økonomi er det også deilig å bli kvitt regningene når man faktisk kan, så slipper man å tenke mere på den saken…