Jeg har laget to millioner runder med fisk i panna, ikke akkurat stekt bestandig, men i hvert fall varmet, ofte sammen med for eksempel løk. Jeg er inne i en smør-periode, selv om jeg fortsatt bruker olje av og til, og begge deler sammen i panna fungerer også fint.

Men altså: Fisk, for eksempel fersk torsk (filet), smør, løk, urter, chilisaus, fersk chili eller pepper. Man kan jo godt bruke flere typer pepper også, i kombinasjon.

Man må jo varme fettet først, sammen med krydder etc.

Det går alltid an å variere med forskjellige krydder og urter, det er lurt å ha litt utvalg av ting man liker, stående i skapet. Jeg pleier å kjøpe inn litt når jeg er på uvanlige steder, nye butikker her eller på besøk i byer i nærheten. Det er en stor Asia-butikk rett ved meg, A-food eller Asian Food Market, heter den kanskje egentlig, i Osterhaus gate – og den er langt fra utforsket for min del. I tankene kaller jeg den Aladdins hule. Jeg må snart ta med ungene bort en tur, hvis jeg får dem med.

Og ellers finner man jo fortsatt ting i grønnsaksbutikkene, krydder og saker.

Litt synd at det er så få igjen av de små pakistanerbutikkene. En del andre “innvandrerbutikker”, drevet av folk som opprinnelig er fra andre land enn Pakistan også, har bare vanlige norske varer. Ok det, men det hadde vært morsomt med noe eksotisk i tillegg, sånn som det pleide å være.

Noen steder finner man allikevel masse rart. Tørket krydder på boks eller i pose, og oljer og lignende ting på flaske eller i glass. Man får bare prøve seg frem.

I tillegg er det av og til morsomt å snu litt på flisa i panna også, det skal ikke alltid så mye til.

Vanligvis steker eller varmer jeg løken litt først, i det jeg nå bruker av fett og krydder den dagen, og så legger jeg fisken i. Nå gjorde jeg bare omvendt, la i fisken først og løken etterpå, og endte med ikke akkurat rå løk, men litt crisp – ikke helt gjennomstekt, men allikevel litt myknet av varmen, med litt smak av smøret og krydderet, og litt av rå løk.

Finn balansen, bare.

Jeg liker fortsatt ikke tørrstekt fisk noe særlig, så pass på å ta den ut når den er ferdig, hvis du vil steke lenger på løken allikevel.

Det spørs jo litt hvordan du vil ha den, fisken, altså. Jeg spiser ofte laks som ikke er “helt ferdig”, men kanskje, med hvit fisk er det ikke like godt.

Men hvis du vil ha fisken akkurat på balansepunktet, liksom perfekt, fra stekepanna, så skal gaffelen gå lett igjennom en filetbit når du stikker i den, praktisk talt uten følbar friksjon. Den er sånn bare et minutt eller noe sånt, eller kanskje enda mindre, lar du den ligge der lenger, blir den raskt tørr.

Men enkelt og godt var det her. Jeg lagde det i forgårs med torsk.

Redigert etter publisering…