svinekoteletter
1/2 nepe
litt sirup
tørket salvie
salt
søt sennep (Bergbys fungerer fortsatt)
Tabasco-saus
Thai-chili-olje (sterkere enn Tabasco)
litt paprikapulver (spansk variant, laget av røkt paprika, også litt spicy, men bruk det du har)
2 hvitløksfedd
vann
olje
smør

Mengder i middagsoppskrifter er ikke like viktige opplysninger som i bakeoppskrifter, jeg tror de fleste som lager mat jevnlig, slumser litt, som man sier, og dermed bidrar til variasjonen i smak, i enda større grad.

Jeg stekte en kotelett i olje, med salt og krydderne og alt sammen oppi fettet. Hvitløken også, i skiver.

Hvis man er litt snepp i snuinga som noen sier på nordnorsk, litt kjapp…så må man passe på å ha ting klart til å hive i panna når den er varm. Ellers svir fettet seg fort.

Vann oppi så det blir saus, den halve nepen i tynne skiver, og koteletten kokte videre en liten stund til.

Når den er passe, ferdig, må den ut og på en tallerken, og så koker man videre på sausen til nepene er sånn som man vil ha dem. Jeg holdt på til de var skikkelig myke, og kræsjet dem enda litt oppi panna.

Når man gjør det på denne måten må man passe på å fylle på litt ekstra vann noen ganger når det trengs, det koker jo fort inn i en stekepanne fordi den er så vid, det er masse overflate for vannet å fordampe fra. Det går bra så lenge man ikke tar alt for mye, et halvt glass av gangen eller noe sånt er vel gjerne passe.