Noen kålrabibiter
stekefett fra kjøtt
olivenolje
tørket salvie
tørket estragon
søt chilisaus
litt thai-chiliolje
spisskarve
salt
vann
litt kjøttdeig

en lompe, eller flere etter behov

Det sto en panne fra i går med stekefett fra noen koteletter. Man kan jo bruke det man har. Kraft, av fisk, kjøtt eller grønnsaker, gir uansett mye bedre smak til omtrent hva som helst.

Skrell en passe bit av kålrabien, skjær den i så store biter du har lyst til å spise (og i den fasongen du vil ha dem) og fres dem litt i fettet. Hell i litt vann (ikke mer enn et halvt glass av gangen) og ha i alt krydderet.

Kok til kålrabien er sånn som du vil ha den, enten du liker den litt hard eller helt myk. Poenget er også at den tar smak av sausen.

Smak til med salt.

Sausen var forresten så god at det ikke føltes helt ok å ta oppi kjøttdeig, men når jeg kom så langt ble jo det også godt.

Spis det som det er eller pakk det inn i en lompe.

Ingen dårlig måte å bruke kålrabi.