stekefett med smak (smør, chilisaus, kålrabi)
en liten håndfull ris
noen kopper med vann
salt
evt litt ekstra smør
ett egg
noen kålrabibiter hvis man har

Jeg tror jeg kan bli en skikkelig ris-spiser. Den kraften fra i går, med kålrabi og chili, gikk jo greit å koke ris i. Egentlig var det jo ikke bare varmet fett, det hadde vært litt vann i også, som var kokt inn. Litt forskjell gjør det kanskje på smaken.

Jeg kommer sikkert til å pådra meg noen asiatiske bekjentskapers lattermildhet eller irettesettelse med måten jeg koker ris, egentlig har jeg alltid likt å spise det, men skygget unna å lage det fordi det er en del litt mystiske ting knyttet til det, for eksempel å skylle risen. Jeg blir nødt til å overvinne min egen lettvinthet og forske litt, men inntil videre holder jeg på på enkleste måte og stoler på at jeg kan finne opp hjulet enda en gang.

Man vet aldri, noen kan synes det er godt, og plutselig har man startet en virkelig ny tradisjon, eller man tror det, inntil man også kommer på at italienerne har laget risotto i noen hundre år.

Samma det, bare katta får lungemos, sa tanta mi da jeg var liten, for å være morsom. Hun hadde ikke katt, men hund, men det spiller jo i hvert fall ingen rolle.

Og det kan jo hende man tilfører noe.

(Jeg har respekt for kultur, det er ikke det, jeg er bare lat.)

Altså litt for mye smør med passe mye chilisaus, og fortsatt litt smak av kålrabi siden jeg kokte det oppi igår. Vann, som jeg også burde beregne, men når man ikke gjør det må man bare fylle på et par ganger, til risen er spiselig. Litt salt, tok jeg i litt ekstra smør? Det går nok an, man får smake på det man driver med og se om det er som man vil ha det. Fyll på litt av det som føles riktig og se hva som skjer. Erfaring til neste gang.

Jeg tok oppi litt kålrabi som ikke ble kokt i går, bitene kokte med i kraften.

Og til slutt et egg, jeg vet at direkte oppi blir det ikke helt stekt ris, da steker man litt egg ved siden av og legger oppi strimler – men det ligner litt, det gir fyldig smak til hele greia, og som sagt – chili og egg matcher godt.

Bare rør til egget har stivnet.

Det minnet litt om dessert, det kan jo tenkes at ideen kan brukes den veien.

Skal vedde på at det finnes allerede, det også, men det er jo ikke sikkert det finnes på akkurat den måten jeg finner ut. Eller du finner ut.

Det var ikke masse kålrabismak til slutt, men ikke ingenting heller. Alt i alt ganske vellykket.

Bare fanatismen setter grenser osv…så lenge den forblir i grytene går det vel sånn noenlunde bra. Man bør passe på at utløpet for aggresjonen kommer mest mulig i sivilisert fasong eller i hvert fall i en form som andre kan spise.