laks
smør
Tørket salvie
salt
litt rødvin
balsamico
“vanlig” søt chilisaus
“ketchupaktig” sterk chilisaus
litt vann

Jeg stekte en liten laksebit igjen, i smør og med hvitløk varmet i smøret først.

Poenget var det som kom etterpå: Jeg hadde en rødvinsskvett stående, den hadde vært på benken en ukes tid. Ikke lenger drikkbar, men oppi sausen gikk det enda fint.

To chilisauser bidro med sukker og pepper, altså ble sausen søt og sterk, og allikevel med en touch av vinsaus.

En god legering.

Vinen var det som de som er der kaller en billig Bordeaux, tror jeg, mer enn nok for meg til hverdags, den hadde kostet kanskje 170-80 kroner. Ikke lenger drikkbar, det blir for meg borte etter to dager, men fortsatt mulig i sausen.

Jeg knuste hvitløken og det som var i panna av fiskekjøtt med min hjemmelagde “stekepannestøter”, altså en støter uten morter, men det smakte egentlig ikke så bra, litt sånn klifølelse mellom tenna, det hadde vært bedre å sile av det faste stoffet og ha sausen “ren”.

…eh, ja, sorry, du må jo koke den litt, koke inn også, så tilstrekkelig av vannet fordamper og det smaker noe. Stopper du for tidlig med det smaker det ikke mye, selv om du har nok gode ting oppi. Stå klar med teskje og smak deg frem.

Altså, redigert…