Jeg synes vel fortsatt at mange av de kommentarene som kommer om Oslo kommer utenfra, fra folk som ikke bor her. Ikke tro at vi bor i en urolig by. Det stemmer ikke, med noen enkeltstående unntak som man ikke kan si preger livet i byen.

Den har fått et livlig byliv, mange restauranter og kafeer, og det begynner faktisk å bli en sosial by. Jeg gleder meg til 17. mai.

Jeg gikk fra trikken i går kveld, nedover Thorvald Meyers gate på Grünerløkka, og folk satt ute og tok seg en øl, sto ute og røkte, eller noen steder er så populære at det kanskje allerede hadde dannet seg kø da jeg gikk forbi, jeg husker ikke helt. Været er som om sommeren allerede, og man skal være litt bortreist 😀 for ikke å tenke at klimaproblemene er noe av årsaken. Selvfølgelig nyter vi det, men jeg er nervøs, fire måneder tørke i fjor var ikke noen hyggelig ting for naturen og landbruket (du lever fortsatt av mat, eller hvordan er det?) – begge har problemer.

Men byen trives stort sett bra. De nyhetene som finnes om gjenger preger ikke akkurat livet her, det er unntak fra normalen.

Jeg venter ellers på at noen sier noe om Holmlia politistasjon, som åpenbart fungerte som en buffer for de problemene. Noen la den ned, og det ble antydet i politiets blad at det var for å “vise at man kunne spare penger”. Siden har ingen kommentert det ordentlig, tror jeg.