Pinnekjøttkraft kan brukes til mange ting, som vanlig kjøttkraft.

Den har så sterk smak og er så salt at jeg alltid har tenkt at den ikke egner seg til noe annet enn ertesuppe, men det stemmer ikke.

Smaken er jo ren natur, kan man nesten si, den smaker av sau, får, lam, hva det nå er, eller hva man kaller det. Men det gjør jo ikke noe – det er jo egentlig det kraft også er – en basis for å lage noe kreativt.

Og fryser man ned pinnekjøttet holder det seg ganske lenge, måneder i hvert fall. Jeg brukte en batch fra jul her om dagen, bare varmet kjøttet i panna, og det smakte fortsatt godt. Litt tørt var det blitt, så jeg er ikke helt sikker på om sånn steking i ovnen hadde vært det rette. Men i panna gikk det bra, med litt ekstra smør, tror jeg at jeg brukte.

En boks med rester fra en annen kilde (merkelig hvor mye pinnekjøtt som dukket opp plutselig) kunne også varmes, og det som var av stivnet fett og kraft oppi lot seg også bruke.

Man tror kanskje at det må danne grunnlag for noe som ligner pinnekjøtt på smak, at smaken er så sterk, men det er jo faktisk bare salt kjøtt det handler om. Natur, som sagt, man kan vel i grunnen lage en hvilken som helst kultur av det. Jeg holder på med 3-4 forskjellige chilisauser, pulver, fersk chili og urter for tiden.

Gurkemeie er også en nyoppdagelse, det er sterkt på smak (ikke chili-sterkt) og matcher noe så kraftig som dette bra.

Hvis man altså begynner sånn som jeg holder på for tiden (en vane fra kjempelenge siden) med hvitløk og olje, eller løk og smør, eller noe lignende, så kan man bare frese dette, eventuelt knuse hvitløken eller løken med noe, ta i det man vil av krydder, og så kraften.

Man må kanskje ta en del ekstra vann i, fordi det altså er så salt i utgangspunktet. og så kan man koke nudler oppi eller ta oppi ferdigkokte spaghettirester og varme. Er det ferdigkokt slipper man å bruke så mye vann, man kan eventuelt koke inn sausen litt. Balanser med chilisaus, pepper, krydder, andre ting, hvis det blir for sterkt og salt.

I dag lagde jeg spaghettisaus, egentlig, la i tomater på toppen også og kræsjet alt godt. Jeg vil ikke påstå at det smakte så mye får, sau av det, men det smakte…kraftig, godt.

Nudelsuppe fungerte fint. Ikke japansk, det er vel en egen kunstart – altså, norsk hverdagsvariant. Hjemmelaget, gjør det noe? En proff kokk rapper sikkert ideen en gang, så kan jeg gå på restauranten hans og spise, og bygge enda videre.

Sånn kan vi holde på.

Ramen, som er populært for tiden, er jo basert på god kraft. Dette er overhode ikke det samme, men allikevel en slags parallell.

Kaldt sauefett er ikke å anbefale, det smaker ikke bra, men smelter man det smaker det godt. Er hjerteproblemer et tema bør man kanskje være litt forsiktig.