2-3 hvitløksfedd
noen klatter med smør
en pakke roastbeef
tabasco
noen dråper sitron

Hvis man vil freshe opp roastbeef, er dette en skikkelig god oppskrift.

Bare varm hvitløken i det smeltede smøret, men på virkelig svak varme, ikke antydning av bruning hverken i smøret eller hvitløken, bare den salte smørsmaken med hvitløk i.

Noen dråper Tabascosaus, noen få dråper sitron. Det skal ikke mye sitron til for å gi nok surhet i noe sånt, det er faktisk veldig mye smak i den.

Man kan ta ut hvitløken og bruke den til noe annet.

Uansett skrur man av varmen og legger i roastbeef i ett lag av gangen, ikke mange sekunder. Hvis man er kjapp er de tynne skivene fortsatt ikke gjennomstekt, men sausen henger på og har også “marinert” kjøttet litt på de få sekundene.

Jeg hadde kjøpt en vanlig pakke i butikken, men det er jo opplagt enda bedre med kjøtt man har stekt selv eller kjøpt fra en slakter eller en ferskvaredisk.

Forresten, når man kjøper sitroner lønner det seg å ta noen med ikke alt for tykt skall (med tykt skall er det som regel mindre fruktkjøtt og mindre væske). Er det veldig tynt skall kan det bety at den begynner å nærme seg for gammel. Brun i kantene går kanskje heller ikke helt.

Du får jo også vurdere hva du skal med den, om den kommer til å bli brukt raskt eller langsomt.

PS Jeg legger til litt, selv om det er litt dårlig stil – altså, de sitronene med tykt skall er som regel ferske og gode, men det er mindre saft i dem.