Det går jo an å eksperimentere litt med te også.

Jeg kjenner folk fra te-land, både Kazakhstan og Aserbajdsjan, og i går fikk jeg noe te fra sistnevnte land, med litt sitron i, men uten sukker i koppen, det smakte kjempegodt. Jeg er vant med te med sitron og ganske mye sukker hjemmefra, som også er godt, men vil man skjære klar av sukkeret var det ikke noe problem smaksmessig, tvert imot.

Så jeg tok med ideen hjem, hvor det fantes noe te smaksatt med karamell, og den er faktisk heller ikke ille. Med noen dråper lime oppi ble det en ganske elegant smak, men jeg burde nok tatt den litt kjappere, med teklypa oppi akkurat litt for lenge forsvant spissen av smaken.

Forresten har en av mine litt mere østlige venner fortalt meg at man kan bruke skikkelig te flere ganger, altså vel sånt man kjøper i løsvekt, og at den da gir forskjellig smak fra andre gang og jeg tror kanskje videre også, avhengig av hva det er man har.

Om man ellers vil ha teen sterk eller svak kommer jo litt an på en selv og litt på teen. Som i andre sammenhenger er det vel ikke noen grunn til å være for tvangsmessig, bortsett fra når man lager til seg selv, da må man jo ha det sånn som man vil ha det, den dagen.

Eventuelt noe annet i morgen.

Jeg snakker ikke bare om te, da. Å finne på mat til seg selv er jo kult. En av de morsomste tingene jeg vet om er å ha lyst på et eller annet, og så ha det på tallerkenen etter bare en time eller to.

I hvert fall noe som ligner, eller noe annet som smaker godt, det skjer jo også av og til at man bare starter med én idé og ender et helt annet sted.