Altså, for å si det en gang til, hvordan kan man bli sur over sånt småtteri som avstanden mellom bussholdeplasser, så er greia at man er på vei hele tiden.

Hver gang man skal et sted, til en ny avtale eller som frilanser, til et nytt arbeidssted, i løpet av en dag, så tar man en buss eller en trikk eller en T-bane. Et tog. Kanskje man går noe, men ikke flertallet av gangene for meg i hvert fall. For andre…noen har ett arbeidssted, som ligger i gangavstand fra toget eller hjemme der de bor.

Sånt finnes selvfølgelig, mange prøver å ordne seg på denne måten også, men det andre er utrolig vanlig.

Så hver for seg er sånne detaljer som for markedsføringsfolk kanskje kalles produktegenskaper eller noe sånt, kanskje små, men hvis det stadig skjer sånne små ting, så er følelsen til slutt at noen drar teppet sånn halvveis vekk under beina på deg av og til. Daglig.

Eller egentlig at det er folk som styrer som ikke vet helt hva de driver med. De vet det nesten, men den kunnskapen som kommer fra daglig bruk, den virker det ofte som om de ikke har, i hvert fall når det gjelder selve byen.

Avstanden som skapes av en computer må heller ikke overses, den merkes overalt i dag, i hvert fall her i Oslo. Den maskina kan gi deg et bilde av virkeligheten, men bare et bilde. Hvis du ikke har ordentlig kontakt med virkeligheten i det du driver med, eller generelt mangler bakkekontakt på en eller annen måte, kan det godt oppstå ting.

No offense meant, vi kan alle miste taket av og til, litt eller mye, jeg også.

Samfunnsendringer, folks…