Jeg må jo legge til at kreativ livsførsel jo kan føre til at et talent brukes på uventede måter. At man ikke trenger å være profesjonell for å få utløp for et talent innen et eller annet er vel kjent, og det finnes mengder av såkalte amatører blant oss som har en masse interessant og relevant å si innenfor fagfelt som de ikke har noen formell utdannelse i. Det er alltid utrolig deilig å møte raushet nettopp hos profesjonelle hvis man selv har nysgjerrighet og et eller annet å melde, og det er også en kul ting å få spørsmål fra publikum når man spiller, som setter en på nye ideer eller viser en sider av musikken man ikke hadde tenkt på.

At musikalsk talent kan finne på å påvirke språkøret, selvfølgelig positivt, er vel en kjent sak og ikke noe problem, og lignende effekter finnes det sikkert mange av. Jeg har selv fått god opplæring også av amatører innenfor forskjellige felt, hvor forståelsen og kunnskapen har vært på et høyt nok nivå til å gi meg mye. Jeg håper jeg rekker å fortelle dem det før de dør, så de skjønner hva de har bidratt med. Følelsen av å kunne gi noe er ikke noe å kimse av.

Hva et talent egentlig er for noe og hvor grensene går for det er heller ikke så lett å si. Hva det omfatter og består i vil jo også være en personlig ting, og hvordan man bruker det og hvordan det utvikler seg også.

Livet er mangslungent.