En annen tanke som sikkert tiltaler en del er at man jo godt kan spise det man allerede har betalt for, for eksempel rester.

Og hvis det er igjen fett i panna etter at man har stekt noe kan det også mange ganger brukes til noe annet. Jeg stekte pølser i går, skikkelig gode, og i dag gikk det fint an å ha oppi litt estragon og chilisaus, og varme noen laksebiter i det. Kombinasjonen av stekt laks og en del smak igjen fra pølsene var ikke dum.

Man bør ikke gjøre dette for mange ganger med den samme panna, det er en dårlig vane fra gamle dager som man ikke trenger å holde fast på.

Men hvis det er skikkelig kraft fra kjøtt eller fisk bør man absolutt bruke det til noe, det håper jeg at jeg sagt mange nok ganger, for det er synd å hive noe som er ordentlig kraft og gir super smak og sikkert næring også. Altså, omelettpanna er ikke riktig like attraktiv som fettet etter et kjøttstykke eller etter ordentlig fisk.

Vi befinner oss jo i grunnen i det gamle husholdningsregimet som tok vare på alt som gikk an å tas vare på, og det er fint så lenge man ikke er nødt til å være helt sprø, synes jeg, at man har litt slækk, og samtidig kutter ut de der gamle holdningene, jeg snakker om skam og sinne (spis opp maten, gutt) og hva som ikke fantes av ubehagelige ting.

Man kan vel få til ting allikevel.