Jeg har vel snakket om det en eller annen gang, men sopp holder seg jo normalt ikke så lenge, det er egentlig best å spise fersk sopp den dagen man har kjøpt den. Man bør også sjekke, si for sjampinjonger, hvor faste de er i fisken og hvor lyse de er, hvis de hvite sjampinjongene er helt hvite og nesten harde er det en delikatesse, synes jeg. De helt små enda mer enn de større, synes jeg også.

Men man skal ikke glemme at det er noe som heter tørket sopp, som man enten vel betaler ganske godt for, eller hvis man er heldig, får av venner som driver med sånt. Hvis nå den ferske soppen har ligget ute litt for lenge begynner man jo å nærme seg det, tørket sopp – vel å merke hvis den har ligget ute i lufta eller kanskje i en papirpose eller noe sånt. I tett plast går den fort mot salmiakklukt og hiving.

I hvert fall spiste jeg noen brune sjampinjonger her om dagen som så litt begredelige ut, men som smakte skikkelig godt. De brune er jo kraftigere i smaken enn de hvite, og det ble enda mer av den smaken når den hadde ligget på benken og tørket i jeg tror et par dager.

Ingen problemer med å ha dem i sausen, bare en litt annen greie enn helt ferske.