Småtteri, en enkel greie hvis jeg bare vil lage noe smått, er smeltet ost, av det jeg har i skapet, i smør og urter i panna, som regel. Vel ikke akkurat slankekost i seg selv, men det kommer jo an på hvor mye man spiser av det også.

Det gikk også fint å ta hvitløk i smøret, det smakte bra, og for å få det til å gå kjappere (jeg er ofte ganske lat) har jeg laget meg en støter med flat ende, altså, det er bare en sylinder med passe lengde som ligger godt i hånda. Den fungerer fint oppi en stekepanne, når man ikke har lyst til å spise biter av løk eller hvitløk eller andre ting. Det er også en banal, men ganske effektiv måte å få en saus tykk, man kræsjer det man vil kræsje med den der tresylinderen i fettet eller kraften eller hva man nå har. Hvis noe av det som er oppi ikke egner seg, eller man vil ha noen biter av grønnsaker oppi der også, kan man jo sortere på et tidspunkt og la de bitene forbli hele.

Jeg hadde stående i en panne fra litt tidligere det som var igjen etter en sånn omgang med ost – hvitløk, litt brunet, og sånne osterester som hadde satt seg i panna, og resten av smøret. Med en stekespade skrapte jeg løs alt, tok et egg oppi, og vips, en ny eggerørevariant.

Ikke så dumt.

PS ja, selvfølgelig…litt Tabasco og tørket salvie i den eggerøra. Standardutrustning.