Smørbrød?? Ikke akkurat, men man kan jo i grunnen ta alt mulig rart på kjeks, til og med på Marie-kjeks, som noen synes er litt trist, men som jeg faktisk liker. Ikke de der billige, de er det for mye mel i eller feil mel eller jeg aner egentlig ikke hva de har gjort eller ikke gjort, men de er for tørre. De vanlige fra Sætre funker.

Med sån «Siliana»-pølse, spekepølse, og smør, typisk sånn studentmiddag fra gamle dager, eller kanskje det var lunsj eller noe i retning av dansk ettermiddagskaffe, jeg vet ikke. Metter litt når man ikke har noe særlig i skapet, og smaker godt, synes jeg, selv om jeg vel ikke akkurat ville invitert noen på det. 

Man kan jo også godt ha tilfeldige gjester som bare får det man har i skapet.

I avdelingen perversjoner, kanskje, tullemat, kan man kanskje kalle det, i hvert fall ikke seriøs matlaging. Jeg mauler det, det er vel et vestlandsuttrykk, tror jeg, moren min pleide å si sånt med et liksom hemmelighetsfullt smil. Medvitersk, en sammensvergelse som gikk ut på å rappe litt godsaker, minnet det om. Det betyr vel å stappe i seg eller noe sånt.

Jeg tror ikke vi gjorde det sammen, men hun ble kanskje avslørt av og til, eller kanskje hun bare snakket om det.

Uansett, noe for tunga i en spesiell tid. Jeg tror faktisk ikke jeg er alene i gården, det kommer noen lyder fra noen naboer av og til, men det minner om første juledag, hvor byen pleier å være deserted. Utdødd. Før var jo alle ferier sånn, heldigvis har det vært turister de siste årene og folk fra byen og andre steder, mye mere liv.

Jeg er ikke utdødd, ikke ennå, men det er jo merkelige tider, kan man si. Noen introverte fikk det som de ville, kanskje…stengte grenser og stengte byer. Hurra, liksom.

Jeg får ta en kopp te. Fortsatt litt igjen.