Silikon, til «liming» og tetting, er et gjenstridig materiale å få vekk igjen, hvis man har behov for det, men jeg fant et middel – en bestemt type kobberpuss. Den lukter bensin, så jeg lurte litt på om det var bare det oppi, om de hadde lurt oss også ved å ta så høy pris som den har, men det er nok uansett noe mer oppi eller noe litt annet, selv om lukten minner om bensin. 

Jeg skar vekk de tykkeste delene med en skarp kniv, og resten lot seg faktisk relativt greit gni vekk med den tvistdott-aktige greia som ligger oppi boksen med kobberpuss, og som er gjennomvætet med det som nå er middelet.

Jeg kjøpte boksen på Hegdehaugen Jernvare, en gammeldags butikk med stort utvalg. 

Det gikk faktisk an å bruke vanlig bensin også, men det var litt mindre effektivt (muligens litt fordi jeg brukte en annen type klut også) – og bensin lukter jo såpass ille at man i hvert fall må stå ute med ting hvis man velger å prøve seg med det.

Om dette er miljløvennlig vet jeg ikke helt, men det er i hvert fall praktisk.