Når man er smittet kommer viruset ikke ut «alene», alltid i en dråpe med væske, altså spytt osv.

Det følger alltid noe vanndamp med, normalt, når man puster ut – men puster man rolig, kommer det nesten ikke noe.

Hvis man snakker, synger e.l. kommer det lett spytt osv. ut, og selvsagt også når man hoster eller nyser.

Det finnes større dråper, som går raskere og kortere, og mindre, som tildels svever langsommere og lengre avgårde.

De mindre oppfører seg også noen ganger mere som de store når de befinner seg i “bølger” eller lommer av vår varme utpust, altså, noen ganger går de også kortere, med en krappere bue, og lander raskere på bakken eller bordet e.l.

Man vet ikke så mye om viruset overføres lettest via de store eller de små dråpene, og man vet heller ikke om direkte smitte fra person til person er den viktigste smitteveien, eller indirekte via bord osv.

Først og fremst er dette en luftveisinfeksjon, selv om viruset og sykdommen sprer seg også til andre organer i kroppen. Det kan forekomme at viruset kommer ut via avføring eller urin, men mest kommer det altså ut via munn eller nese.

Beklager, litt redigering helt først. Jeg prøver å unngå det.