Jeg vet ikke akkurat om det kan kalles en rett, men de der variantene av nesten ingenting som jeg har drevet med når det har vært virkelig tomt for penger, fungerte jo fint sammen… Krutonger, eggerøre og til slutt stekt løk. Poenget er krydringen, og nå har jeg selvfølgelig glemt nøyaktig hva, men omtrent sånn, eller bland selv:

Egg

salt

Kvernet svart og hvit pepper

Tabascosaus

smør

Krutonger (eller egentlige kvarte brødskiver)

smør

chiliolje

Tabasco

honning

salt

Løkringer

også smør…

salt

estragon

salvie

frø av ymse slag (tøm brødposen oppi panna til slutt hvis du har brød med masse frø i)

Tabascosaus

Jeg drakk forresten noe mjød til, fant en danskprodusert flaske på polet som smakte virkelig godt, en blanding av hetvin og sider, kanskje, god balanse og allikevel ganske søtt, siden det er brygget på honning. Det hadde en liten touch av den der avhengighetsgreia som rom også har for meg, det er vel sukkeret og alkoholen sammen som gjør det.

Man kunne også godt ha mjød i stekt løk, koke inn en skvett etter at løken var nærmest ferdig stekt.