Crumble, sier vi kanskje, på ekte norsk, om dette, som vi brukte til å strø på vanlig vaniljeis her om dagen, på en skikkelig hyggelig fest.

honning

Digestive-kjeks

smør

Beklager, ingen mengder, jeg har visst forlatt den grunnleggende pedagogikken og stoler på at leserne finner det ut selv, men jeg hadde ganske mye smør i, og honning er vel fortsatt sånn at ganske lite gir allikevel ganske mye smak, og så kræsjer man oppi mere kjeks hvis man synes det ser for fettete ut.

Smelt smøret alene først, ta så honningen oppi kjelen, brun den såvidt, knus et passende antall kjeks oppi (lett å gjøre med hånda) og brun litt videre, og gå for all del ikke i fra, da har du noe svidd f…skap der som du er nødt til å skrape ut.

Beregn altså halvparten av honning-bruningen før kjeksen, den andre halvparten når de ligger oppi.

Ta det ut med en skje og legg det til «tørk» i en flat form eller noe sånt. Jeg lot det ligge litt så det ble tørt og sprøtt.

Hver har vel sin favorittmåte å spise sånne ting som dette…så mengder og måte å gjøre det på vil sikkert variere.