Jeg hadde vel i grunnen ikke gjort god nok research på denne, men jeg orket ikke vente lenger, ideen hadde ligget der for lenge.

Han jeg fikk oppskriften av lagde ikke middager selv, det gjorde kona hans, og jeg var litt ute i siste liten, som sagt, glemte å spørre om minst én ting. Han er kurder, altså, fra Nord-Irak.

Utgangspunktet var kjøttkaker eller -boller igjen, og kebab lages jo også av kjøttdeig, jeg tror ofte med noenlunde samme kryddere.

Dette er i hvert fall ikke kebab, for den er stekt, mens denne ble nærmest kokt, og smakte som en kjøttpudding.

Men jeg er nokså sikker på at han sa man kunne steke kjøttkakene på vanlig manér, vel i den litt avlange formen som er vanlig i hele området, eller man kunne lage én stor.

Feilen var kanskje å sette på lokket, og krydringen og tilbehøret måtte jeg ta en sjans på etter en video som beskrev hvordan man lagde irakisk kebab. 

Bulgur stemmer, eller ris.

Kul grill han kokken hadde, forresten, den så ut som en xylofon, omtrent, en persisk innretning, sa han.

Men ikke grill i natt…

Ok, vi prøver allikevel:

en pakke kjøttdeig (han sa, og det sier flere venner fra köfte/kofta/kotlet-områder, at lam er bedre, men jeg rakk ikke slakteren heller, så vanlig kjøttdeig her.)

salt

pepper

3/4 hakket tomat, rå

en stor sjalottløk, finskåret

gurkemeie (en liten teskje)

spisskarve/kummen (det samme)

Bulgur, kokt i saltet vann og etterpå gitt et kjapt oppkok i kraft fra kjøttdeigen. Den smakte i og for seg godt med bare salt også, jeg liker bulgur, men det var jo døllt å ikke bruke kraften når man hadde den.

Jeg stekte den i panna, med lokk på, altså, og det tok ikke så lang tid.

Det kan hende jeg må lage den en gang til, jeg får høre med ham hvor langt jeg er fra Irak og hvor nært Oslo.