Vi har hatt en uvanlig sommer, men med mye flere norske tilreisende enn på noen år, tror jeg, og jeg håper de har hatt det bra. Jeg bor rett ved en minigolfbane og en godtebutikk. Vi er vel i hvert fall ikke ferdig med den siste, og minigolfbanen har også vært en god del i bruk i vår familie.

Dessverre har diverse museer vært stengt, det er jo ikke akkurat sånn man vil ta imot noen til byen. Jeg vet ikke hvorfor, men mistenker sikkerhet for å være argumentet, en angst som stopper mange ting for tiden, tror jeg. Noen titalls milliarder til en regjeringsinnhegning er nok et forsøk på å dempe de følelsene, til stor ulempe for byen, etter min mening. 

Ordet reform begynner å anta usympatiske dimensjoner.

Generelt tror jeg ganske mange i posisjoner, høyt og lavt, er redde for oppslag i VG, uansett om hva, og det gjør en god del av dem overforsiktige, ikke bare når temaet er terror. Småting skaper problemer, petimetertenkning er blitt for vanlig, virker det som.

Men byen har allikevel vært trivelig å være i denne sommeren, restauranter, kaffebarer, kafeer, av alle slags typer og nasjonaliteter, lager liv, og de som kommer på besøk gjør det samme. Byen forandrer seg noen måneder.

Jeg er ikke noen stor shopper, men jeg har jo også butikker jeg liker, leketøy, matutstyr, matbutikker er vel øverst på min liste. Bøker, selvfølgelig, men denne dingsen som jeg skriver på…hm.

Vi var til og med en tur inne på Slottet, det gikk jo an, og det var faktisk koselig, as palaces go, helt ærlig, ikke så svært og brutalt, fint pusset opp og et behagelig sted å være og å titte. Parken har jo alltid vært fin, og den er blitt enda finere de siste årene, den der Dronningparken også, nye vekster og ting.