Nagorno-Karabakh er altså fortsatt en del av Aserbajdsjan. Ingen har anerkjent Artsakh, som er det armenske navnet på området, bortsett fra noen andre land som heller ikke er anerkjent som land, og noen små stater.

Men når jeg ser det intervjuet med den armenske statsministeren fester jeg meg ved måten han snakker om Armenias rett til området. For meg minner det om argumentasjon som finnes rundt Israel, at jødene hadde rett til å bosette seg der fordi de holdt til der for 2000 år siden. Jeg vet ikke om dette er argumentasjon som fantes fra jødenes side eller som finnes derfra i dag, jeg har hørt det fra nordmenn som ønsker å støtte Israel.

Jeg mener ikke man kan utslette den staten som ble opprettet, Israel, altså, det er gått alt for lang tid etter min mening. Men man er nødt til å innse at selve dannelsen av staten var et problem, for å si det mildt, det innebar at man skjøv vekk et folk med vold. Det var jo ikke ubebodd område.

Men hvis det er noe lignende som er planen i Aserbajdsjan…