Det er ikke helt enkelt for meg, i hvert fall, å finne informasjon på nettet som gir meg svar på mine spørsmål om konflikten mellom Aserbajdsjan og Armenia.

Jeg er selvfølgelig vinklet i utgangspunktet på grunn av vennskap.

Men jeg skrev dette, ventet med å legge det ut fordi det er ting jeg ikke skjønner i selve konflikten. Allikevel:

Mitt Britannica fra 80-tallet sier at det var ca 80% armenere i Karabakh i 1979. Innbyggertallet sies der å være ca 168 000 i 1983.

Hvor kom da den bortimot millionen med aserbajdsjanske flyktninger fra, som de siste 30 årene har bodd under…kummerlige forhold i Aserbajdsjan etter krigen som kom med en gang Sovjetunionen gikk i oppløsning? Jeg kjenner jo datteren til en av dem. En annen jeg er blitt kjent med la akkurat ut et bilde av besteforeldrene sine og familie, i Karabakh. Ok, det er to, men altså…

Det er ingen tvil for meg om at Armenia kjører en skikkelig kampanje worldwide for sin sak.

Det spørsmålet som former seg i mitt hode er…

Det jeg lurer på, hvor lenge har den vart?