Jeg synes generelt at man godt kan gå på tja, alle kaffebarer i Oslo uten å mistrives, men det er klart, noen peker seg ut. En av dem er Il caffé i Thorvald Meyers gate er adressen, rett til høyre på øverste hjørne av Olaf Ryes plass, såvidt inn i Grüners gate.

Det er så Italia som man får det, med skikkelig varm espresso, også… Og italienske bakverk-ting, litt små og tørre og litt større og saftigere ting, som de baker der.


Og mat.

Oi.

Jeg har ikke noe imot store oppdekninger eller innviklede oppskrifter, men det finnes såkalt enkle ting som det sikkert koster like mye arbeid eller konsentrasjon å lage. Eller kraft. Jeg vet ikke helt hvordan det skjer, kanskje det siste også, i hvert fall, men det eneste andre italienske stedet jeg har smakt sånt i Oslo (tror jeg) er på den avleggeren til Trattoria Popolare som ligger 200 m opp på innsiden av det gamle Schous bryggeri. Jeg tror den er der om vinteren også, men jeg er ikke helt sikker, de pleide å ha fersk pasta og én rett. Som også smakte omtrent sånn.

Men Il caffé, som sagt, jeg har nevnt muligheten for å stikke av litt fra Oslo og Norge en liten stund, og dette er Velkommen til Italia.

Et annet sted man godt kan gå en omvei for er Evita, også kaffebar, ved inngangen til Grønland, nærmest, Nytorget, i Brugata. De pleier å ha baklava som er skikkelig gode, lokalt bakt, og tradisjonelt norsk bakverk, sist jeg var der spiste jeg marmorkake. Kokosmakroner, og andre saker.

Et møtested på østkanten mellom alle mulige kulturer, også.