En som skrev i resett, et nettsted hvor det finnes mange oppfatninger…vel, han skrev en kommentar om utkastelsen av den familien på Tøyen. Han mente at hvis politiet kom med så mange folk, og de var bevæpnet, så måtte det være en grunn til det.

Jeg husker ikke om det sto hvor han som skrev bodde, men det hørtes ut som om det var et sted hvor han enten var eller hadde vært i politiet selv, eller et sted eller en by som var såpass lite(n) at man kjente de som jobbet i politiet, i hvert fall nok til å kunne vite litt om arbeidet deres, og kanskje kunne vurdere sånne ting som det han snakker om.

Jeg kjenner ikke noen som jobber i Oslo-politiet nå, eller har i hvert fall ikke kontakt med noen, men som mest tilskuer til hovedstadsscenen kan jeg si at hvis man skal dømme etter bilder og oppslag i media, er en stor utrykning med virkelig mange biler og politifolk ikke noen veldig spesiell foreteelse for tiden.

Våpen i politiet er blitt en prinsippsak for enkelte, så hva det har ført til av endring av regler og praksis vet jeg ikke helt.

Men jeg har aldri sett så mye politi i byen som etter at Høyre og FrP overtok regjeringen, og da snakker jeg vel om sentrum i videste forstand, kanskje, jeg bor selv på Grünerløkka, og det har vært mye politibiler å se i gatene, temmelig mye sammenlignet med tidligere, også på tidspunkter hvor man ikke egentlig mistenker noen for å være våkne nok til å gjøre noe som helst som krever sluhet eller ha energi til å ha en krakilsk holdning som fører til noe kjipt. 

Dette er en overfladisk betraktning akkurat som den i resett, men kanskje litt nærmere det stedet vi snakker om, konkret, geografisk.