Greia med Carl I. Hagen og CO2…han tror vel kanskje at all…forurensing handler om gift. 

At man slipper ut gift i naturen, alle skjønner – i dag – at det ikke er lurt. (Det er jo faktisk sånn at “de fleste” ikke skjønte det i 1970 eller 80.) 

Men det er en del andre ting som heller ikke er lurt. Menneskelig avføring og urin er jo i hvert fall ikke bare gift i seg selv for naturen, en utedass i et landskap hvor det ikke er så mange mennesker klarer naturen fint å håndtere, det er jo et annet “livgivende stoff”. 

Når man har en stor by med vannklosetter eller hva det heter…det er jo faktisk en annen sak, da må man håndtere det, det blir et problem.

Som med CO2. Et økende forbruk av varer, flere hundre års velstandsøkning og -endring, i nokså stor grad produsert ved å brenne karbon, og en utvikling som ennå ikke riktig har skiftet retning, det er det vi har å stri med.

Redigert etter publisering.