https://www.aarp.org/health/conditions-treatments/info-2020/obesity-complicates-coronavirus.html

En informativ artikkel fra USAs pensjonistforbund om sammenhenger mellom fedme og alvorlig sykdom når det gjelder COVID-19. Noen har rukket å sammenligne tallene for de som blir lagt inn og de som dør av korona nå, og fedme, og det er en sammenheng som er tallmessig nummer to, etter høy alder, som ligger øverst.

Norge ligger vel ikke så ille an internasjonalt når det gjelder fedme til å være et vestlig eller såkalt rikt land, bare litt over Sverige og Frankrike, for eksempel, når man regner andel av befolkningen med BMI over et visst punkt.

Jeg vil som jeg sier tro at man skal være litt forsiktig med å sammenligne medisinske og helsemessige data fra forskjellige kulturer, fordi forskjellige typer helsebelastninger vil kunne balanseres ut av andre ting fordi man lever forskjellig.

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/obesity-rates-by-country

Jeg vet ikke om statistikken har rukket å fange opp utviklingen det siste året, men det er vel ikke tvil om at regjeringens koronastrategi gjør en del av oss tjukkere og slappere.

Redigert etter publisering.