Jo jo, visst skulle det bli pølser.

Jeg hadde kjøpt inn oksekjøtt, bog, og sauetarmer. 

De siste så enda mindre ut enn de svinetarmene fra sist, men pytt.

Det var lagervare hos Strøm-Larsen, men ikke nyretalg, som man kan bruke som fett. Det gikk an å få tak i, men tok en fjorten dager å få.

Så jeg kjøpte noe skikkelig fett bacon isteden, og et par sommerkoteletter med ordentlig fettrand.

Siden jeg hadde kjøpt litt for mye oksekjøtt prøvde jeg å lage noe annet av det også, først. Stekt kjøtt med løk, kokt i egen kraft. Bog må jo koke en stund. Det endte med kraft, ikke kjøtt, som gikk i deigen.

Kvern var innkjøpt via finn, sånn gammeldags håndkvern, en tur ut i Bærum, en syrisk flyktning.

Så alt gikk i kverna, men det kan jo hende to gnger var litt lite, Olaug Løken snakket om femten-seksten eller noe sånt. Jeg var lat.

Men det som stoppet det helt var de sauetarmene. 

Det kunne vært mus.

Jeg fikk såvidt lillefingeren inn, så jo at det fantes en tarm med en åpning, men ga opp, det ble for smått. Neste gang, hvis det blir noe mere, oksetarmer, eller de samme som sist, svin, det gikk jo an.

Jeg stekte noe av farsen som kaker, men det manglet definitivt noe, det var skikkelig tørt selv om smaken var ok, med rosmarin, salvie, pepper, salt og resten av greiene.

Jeg lot tarmene ligge, de så ut som en liten skisse til en abstrakt tegning der de lå, og gikk til sengs.