Couscous er seriøs mat…eller lettvinn fra en pakke på Extra. Nordafrikansk opprinnelig, Marokko-Algerie-Tunisia, har spredd seg østover.

Hovedpoenget, eller det som gjør det til couscous, er kornet, grovmalt, semule, heter det jo faktisk på norsk, hvete eller andre kornsorter brukes, som blandes med forskjellige sauser, kjøtt, fisk og/eller grønnsaker, eller spises mer eller mindre alene. Skal man lage en tradisjonell couscous høres det ut som en ordentlig jobb, tre ganger dampkoking av kornet og ting å gjøre med det innimellom.

Dette…er en hverdagsvariant, kan man si, det tar bare 5 minutter å koke kornet ferdig når man har det i sausen. “Varmebehandlet og formet så det ligner knust korn”, det står det på pakka…

Men godt allikevel. Jeg skal se om jeg klarer å komme tilbake med noe mere seriøst.

Det går i hvert fall an å bruke bare grønnsaker også når man skal late som man tenker tradisjonelt, eller altså andre ting også, kylling, for eksempel.

En halv løk

En bit av en broccoli

Olje, smør

honning

salt

chilisaus

krydder, for eksempel salvie, estragon, spisskummen, blandingskrydder av forskjellig slag.

Skjær grønnsakene i terninger eller noe sånt, fres dem i fettet med krydder, tilsett vann og kok til det er omtrent ferdig. Pass på at det er nok vann og at det koker, tilsett…couscous i passe mengde, en neve eller to, og kok videre 5 minutter eller til det er mykt.

Har du fersk chili…bruker du det.