Jeg hadde ikke melk eller fløte, og bladde litt forgjeves i de to gamle kokebøkene mine etter oppskrifter på noe søtt som kunne passe med det jeg hadde i skapet.

Men honning, smør, mel og egg, det hadde jeg. Så lapper av dette fungerte ikke dårlig.

Dette er en minimal oppskrift, du får gange opp. 8-9 små lapper ble det, men de var jo nokså mektige, så greit nok til én person en kveld, eller var det natt…

1 ss honning

1 egg

1 ss mykt smør (det burde nok ha vært smeltet, men dette gikk også)

3 ss hvetemel

en klype salt

Rør honningen ut i egget til det er ganske jevnt. Rør ut smøret i dette (eller hell i det smeltede, antagelig bedre).

Bland i melet til det er en jevn masse.

Ta en skje og sett det klattevis i panna

Stekes i smør, det går ganske kjapt. Snu dem et par ganger heller enn å vente på at de skal bli ferdige, så blir ikke smøret så lett for mye stekt.