https://www.facebook.com/AmnestyNorge/videos/613505059736151

Sterkt fra Aasmund Robert Vik, som tja…endelig kan si ting som de er, kan man jo i hvert fall si.

For meg blir det også en dokumentasjon av Oslo som en slags frihavn for alle som ikke passet inn – eller passer inn – der de bor eller vokser opp.

Tross alt har det gått an å komme hit og leve, på en eller annen måte.

Det der kan jo fort bli en kamp mellom…steder.

Det er ikke konstruktivt. Alle steder og byer har like mange kvaliteter, det er bare å finne dem, finne seg selv, sin egen identitet – og samtidig vel passe på at det er plass for folk man ikke har tenkt på, ting man ikke har tenkt på. En perfekt kultur, ferdig, avsluttet…problematisk, i hvert fall hvis det ikke er plass til noe annet enn mainstream. Men å tenke på det, finne ut om seg selv, fordelingen mellom tradisjoner og moderne saker…ikke dumt, etter min mening. Vanskelig å leve på autopilot i dag, egentlig, og man kan tenke sånn at hvis man vet hvem man er, sånn noenlunde, er det bedre plass til andre. Jeg har snakket sånn lenge.

Når det gjelder å flytte fra hjemstedet kan det jo også være så enkelt at man vil ha og trenger forandring. Noen flytter også den andre veien, kanskje av samme grunn.

Intoleranse burde ikke være for sterkt knyttet til noen kultur. At man gjør…noe – for å beskytte seg og sin kultur er også en menneskerett, men den retten har sine grenser.

Homofili og alle andre variasjoner i kjønnsidentitet har alltid vært her, vært blant menneskene, historisk.

Man trenger ikke glemme at flertallet som lever i parforhold fortsatt gjør det mann/kvinne, men det flertallet har også bruk for en masse av kulturen som mindretallet i dette tilfellet lever i og praktiserer. Mykhet, toleranse, galskap, for den saks skyld, ikke noe negativt ord i mitt hode, og generelt, bare en annen fordeling av ting som finnes i en kultur, når det er sånn, og alle slags synspunkter på politikk, samfunn, samliv, whatever…jeg tenker egentlig alltid at alle grupper har noe å komme med til den felles debatten. Hva er ikke alltid lett å vite på forhånd.

I tillegg, og det bør vel være klart nok nå, rett til å elske hvem man vil.

Og selvfølgelig, når man har landet, sånn omtrent der man vil være – hvor store er forskjellene mellom oss? Det finnes alltid felles anliggender, felles smak, felles meninger. Rundt et bord burde det være plass…

Vi trenger alle å lytte til hverandre for å skape felles kultur.