https://forskning.no/arkeologi/stale-80-har-gjenoppdaget-150-kilometer-av-de-gamle-hovedveiene-i-nordmarka/1882112?fbclid=IwAR05ClCJABo6ZksK_x0JfxTdcFkH3EXfvOgOm8UEc2NUptwhDpGWsLQ3DpA

Interessant artikkel med opplysninger om gamle veier til og fra Oslo som jeg ikke hadde hørt før.

At veiene, eller de brede stiene, som det høres ut som om det egentlig er, ble lagt temmelig rett fram, istedenfor etter terrenget, var i hvert fall et nytt poeng for meg. En del eldre bilveier er jo nettopp lagt i slake svinger etter terrengets former, og kan være en fornøyelse å kjøre, hvis man ikke er stressa, da. Jeg kan huske en biltur om natten, fra jeg tror Valdres, en ferie om sommeren, og hjem til Oslo. Stemningsfullt og harmonisk på en måte jeg ikke er vant til å tenke i en bil. Dagens motorveier er jo industrianlegg.